Allen & Heath ZED R-16

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
A meglévő ZED sorozat kiegészítéseként, a ZED-R16 házistúdióba, többfeljátszós stúdióba valamint koncertek keverésére és felvételére fejlesztett modell, amelyben minden olyan funkció megtalálható, amire soksávos felvételi és keverési feladatoknál szükség lehet.

A ZED-R16-ba speciális funkciók és szolgáltatások kerültek, amelyek mind nagy munkakomfortot és széles körű felhasználást tesznek lehetővé: inline rendszer FireWire vagy ADAT csatlakozásokon keresztül, 2 teljes parametrikus EQ, MIDI kontroller funkció, talkback funkció beépített kondenzátormikrofonnal, 1 lehallgató monitor kimenet, 2 stúdió kimenet , SONAR LE produkciós szoftver.

Bemenetek

16 mikrofon/vonal bemeneti csatorna áll rendelkezésre –bőven elég mikrofonok és DI-boxok csatlakoztatására egy zenekar, vagy olyan igényes alkalmazások számára, melyek több bemenetet használnak. A monó bemeneteken felül kettő duál sztereó csatornával rendelkezik. Mindegyik egy pár jack elsődleges bemenettel bír, és további sztereó bemeneti lehetőségek állnak rendelkezésre RCA aljzatokon keresztül. Mivel az R-16-ban egy 18 sávos digitális interfész található a 16 csatornát rögzíteni is és visszajátszani is lehet sávonként, valamint lehetőség van az analóg master rögzítésére és a digitális master visszajátszására.

DuoPre és összehangolt kivezérlések

A nagy sikert arató PA sorozat előfokain alapuló DouPre két fokozatbóláll, körültekintően megválasztott erősítéssel mindkét fokozatban. AzXLR-bemenetre érkező jel erősítése akár 69dB és nagyon egyenletesen elosztott a GAIN potméter skáláján. Ez a jelszint könnyebb beállítását eredményezi. Az erősítés legnagyobb részét az első fokozat végzi, így a zaj minimális szinten tartható. A vonalszintű jelek egyszerűen a második fokozatra csatlakoznak a bemeneti jack aljzatokon keresztül, ami azzal a nagy előnnyel jár, hogy a vonalbemenet használata kevesebb zajt eredményez. Az extra alacsony zajjal rendelkező előfok használatát még jobban elősegíti, hogy az analóg és a digitális kivezérlési skála gondosan összehangolt. Ez azt jelenti, hogy az analóg és a digitálistúlvezérlési pont egybe esik, így nem kell az interfész túlvezérlésére külön odafigyelni, elég az R-16 csatorna kivezérléseit figyelni. így a ZED megtakarít egy munkafolyamatot, és pontosabb beállítást tesz lehetővé.

EQ szekció

A ZED-R16 pult monó bemeneti csatornáin 4-sávos hangszínszabályzó dolgozik, melynek két középsávja teljes parametrikus rendszerű, így a frekvencián és az erősítésen kívül a szélesség(Q) is szabályozható. Ez nagy mozgásteret enged a hangszínszabályzás során. További lehetőségként a teljes EQ áramkör kikapcsolható, illetve a féderek melletti kapcsolók segítségével a jelútba választható felvételnél és visszajátszásnál egyaránt.

Aux küldők

4 AUX küldő áll rendelkezésre, melyek közül az AUX1 és AUX2 prefade, azaz féder előtti a színpadi vagy stúdió monitorozáshoz, az AUX3 és AUX4 féder utániak, effekt küldéshez.

FireWire audió flexibilitás

A pult hátulján található FireWire csatlakozó segítségével a konzol egy kábellel a számítógéphez csatlakoztatható. A driver segítségével bármilyen hangkezelő programban megtalálható a keverő asztal összes kimenete és bemenete. Csak egy kábel és mehet is a felvétel 16 sávon.

ADAT audió flexibilitás

A ZED-R16 hátulján található még 4 ADAT optikai csatlakozó, aminek segítségével 16 csatorna rögzítése vagy visszajátszása lehetséges. Soksávos rögzítőhöz vagy hangkártyához is csatlakoztatható.

MIDI szoftver vezérlés

A ZED R-16 MIDI kontrollerek sokaságával rendelkezik. A 16 bemeneti csatorna féderét át lehet kapcsolni MIDI vezérlő állásba, így akár 20 MIDI féder, 12 forgó enkóder, 12 kapcsoló, 5 dedikált transzport gomb segít a szoftver vagy más eszközök vezérlésében. Ezzel az R-16 méltán lehet a házistúdió lelke.

Kimeneti lehetőségek

Az R-16 rendelkezik 2 főkimenettel, 1 lehallgató monitor kimenettel, 2 stúdió kimenettel a feljátszó helyiségekhez vagy további lehallgató rendszerekhez, 2 fejhallgató kimenet, 1 analóg felvételi kimenet a digitális interfészen keresztül és 16 digitális kimenet interfészen keresztül (ADAT vagy FireWire)

Felépítés

A ZED-R16 csatornánként különálló, függőleges síkú áramköri paneleket tartalmaz, melynek minden egyes potmétere fémcsavarral van rögzítve a frontpanelhez – ezáltal a ZED felépítése lényegesen masszívabb, mint számos kategóriatársáé.

SONAR LE - ingyen!

Szövetkeztünk a Cakewalk szoftvercéggel, hogy SONAR LE stúdiószoftverüket mellékelhessük a ZED keverőkhöz. A két eszköz –szoftver és hardver – tökéletes munkaállomást alkot együtt, mely számos feladatra alkalmazható: sztereó felvételhez, sávok külön-külön feljátszáshoz vagy a SONAR LE effekt plugin-jeinek beinzertálásához.További tulajdonságok:


 • 16 mono és 4 sztereó bemenet

 • Alacsony zajú DuoPre előerősítők az interfésszel összehangolva

 • Inzertpont minden monó csatornára és főkimenetre

 • Csatornánként kapcsolható 48V fantomtáp

 • Mélyvágó szűrő

 • 4-sávos EQ 2db teljes parametrikus középpel

 • 4 AUX küldő (2 pre, 2 post)

 • Sztereókép szabályzás minden csatornán

 • Némítókapcsolók a csatornákon és a főkimeneteken

 • Jel/túlvezérlés jelzés minden csatornán

 • Minden féder mellett 4 féderkapcsoló az inline rendszerhez, az EQ-hoz és a MIDI funkciókhoz

 • XLR csatlakozók a főkimeneten

 • MIDI kontroller funkció– akár 20 MIDI féder, 12 forgó enkóder, 12 kapcsoló, 5 dedikált transzport gomb

 • 2 főkimenet

 • 1 lehallgató monitor kimenet

 • 2 stúdió kimenet

 • 16 digitális kimenet interfészen keresztül (ADAT vagy FireWire)

 • 1 analóg felvételi kimenet a digitális interfészen keresztül

 • 6.3 és 3.5mm-es fejhallgató kimenetek

 • Talkback funkció beépített kondenzátormikrofonnal

 • 12-szegmenses kivezérlésmérők

 • Jól átlátható és egyszerűen használható kezelőfelület

 • Cakewalk SONAR LE szoftver mellékelve a keverőhözÍgy is ismerheti: ZED R 16, ZEDR16, ZEDR-16
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^