Allen & Heath ZED12FX

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
A meglévő ZED sorozat kiegészítéseként, a ZED FX saját, kizárólag hozzá fejlesztett FX chipset-et kapott. DSP mérnökeink keze alól csodálatos reverb algoritmusok kerültek ki. Ezek az effektek, ez a minőség és integráció sehol máshol, csak a ZED FX keverőkben elérhetők.

16 fantasztikus effekt egészíti ki a szolgáltatások már eddig is tekintélyes listáját. A keverő ideális kisebb zenekarok számára, akik nem akarnak külön effektet cipelni minden buliba, viszont ragaszkodnak a kiváló minőségű effektprocesszorhoz mind élőben, mind a felvételeiken.

A ZED-12FX kiválóságai

A DuoPre mikrofonelőfokokon, 100mm-es fédereken és a MusiQ EQ szekción felül, melyek a teljes ZED sorozatot jellemzik, a ZED-FX pultok 16 egyedülálló, saját fejlesztésű effektet tartalmaznak.

ZED FX

A ZED FX effektprocesszora egyszerűen beállítható 3 nyomógomb és 9 LED segítségével. Csak be kell „ ütni az ideális késleltetési időt (tap delay), vagy „ behívni a zengés megfelelő mennyiségét a szólóéneken. Navigáció és szerkesztés egy helyen… igazából annyira egyszerű használni, mint egy effektpedált. Tartsa nyomva a TAP gombot, közben nyomja meg a fel vagy le gombot az effekt paraméterének megváltoztatásához, például a (9) Plate zengetőn a lecsengési hosszhoz. A ZED FX keverő arra készült, hogy minden olyan feladatot ellásson, amire egy kisebb zenekarnak szüksége lehet, külön hangmérnök nélkül. A keverő kezelőfelülete és funkciói logikusan, és még sötétben is jól felismerhetően vannak elrendezve.

Az USB audió interfész, egyedülálló flexibilitásával, különböző jelek USB-n elküldését teszi lehetővé, kiválasztott AUX buszokról, vagy az LR-ről. Az USB-n a pultba érkező jel egyenesen az LR-re választható, vagy sztereó csatornára küldhető. A csatlakozók az egyszerű csatlakoztatás érdekében a kezelőfelület felső oldalán helyezkednek el, a pult konstrukciója pedig, a masszív fedlapra csavarozott különálló áramköri lapokkal, ugyanolyan sziklaszilárd, mint az Allen& Heath felsőkategóriás ML pultjaié.

A ZED FX választék a ZED-12FX és ZED-22FX pultokat tartalmazza. A két pult megoldást kínál bármilyen kisebb zenekar vagy dalszerző/énekes számára akár 16 monó és 3 sztereó csatorna igényig. Szintetizátorok, mikrofonok, sampler-ek… határ a csillagos ég. Minden monó csatornán van inzertpont, mely lehetővé teszi külső effekt vagy dinamikaprocesszor (pl. kompresszor) beillesztését a jelútba, ugyanúgy, mint a nagy pultoknál.

Tulajdonságok:

Bemenetek

A ZED kiválóságainak egyike a rákapcsolható források száma és sokfélesége. A hat monó bemeneten felül három duál sztereó csatornával rendelkezik, mindegyik egy pár jack elsődleges bemenettel bír, és addicionális sztereó bemeneti lehetőségek állnak rendelkezésre RCA aljzatokon, ill. USB-n. Hat mikrofon/vonal bemeneti csatorna áll rendelkezésre – bőven elég mikrofonok vagy DI-boxok csatlakoztatására egy kis zenekar, duó vagy szóló előadó számára 3 sztereó csatorna –duál bemenetekkel, mindegyik előerősítés szabályzással és 2-sávos hangszínszabályzóval.

Beépített effektprocesszor

16 különbözó effekt került beépítésre a ZED FX pultokba. Ezek között megtalálható a Delay és Reverb, Ping-Pong delay, Reverb-ek választéka különböző szoba/terem/aréna paraméterekkel, egy Flanger és egy Chorus. Mindegyik effekt arra lett kifejlesztve, hogy a kiegészítse az anyagot, amivel a hangmérnök dolgozik. Minden egyes effekt rendelkezik egy állítható paraméterrel: állítható az előkésleltetés, a szobaméret, vagy a flanger modulációs sebessége. Öt effekt tempója állítható a TAP gombbal, a kimenet padig behallgatható az FX PFL használatával.

DuoPre

A nagy sikert arató PA sorozat előfokain alapuló DouPre két fokozatból áll, körültekintően megválasztott erősítéssel mindkét fokozatban. Az XLR-bemenetre érkező jel erősítése óriási – akár 69dB a pontosság kedvéért – és nagyon egyenletesen van elosztva a GAIN potméter skáláján: ez a jelszint könnyebb beszabályzását eredményezi. Az erősítés legnagyobb részét az első fokozat végzi, így a zaj minimális szinten tartható. A vonalszintű jelek egyszerűen a második fokozatra csatlakoznak a bemeneti jack aljzatokon keresztül, ami azzal a nagy előnnyel jár, hogy a vonalbemenet használata kevesebb zajt eredményez.

EQ szekció

A ZED-FX pultok monó bemeneti csatornáin 3-sávos hangszínszabályzó dolgozik, melynek középsávja MusiQ – hangszerekhez és emberi hanghoz optimalizált Q-értékkel rendelkező – félparametrikus rendszerű. A mély- és magas sáv extra erősítéssel (Xtra Boost) rendelkeznek a szabályzás még érzékenyebbé tétele érdekében.

Aux küldők

4 aux küldő áll rendelkezésre, melyek közül az AUX1 és AUX2 prefade, azaz féder előtti a színpadi monitorozás igényeinek megfelelően, AUX3 és AUX4 féder utániak az effekt küldéshez. Sztereó jel küldhető az auxokról USB-n keresztül a számítógépre az LR mix főkimenetektől független felvételi jelek előállításához (1& 2) vagy effekt küldőként való használathoz (3& 4).

USB audió flexibilitás

Audió jelek eljuttatása a számítógépre és vissza manapság már mindennapos igény az élő hangosítás és a zenekészítés területén. Ennek megvalósítása a ZED esetében szuper-flexibilis és rendkívül egyszerű használatú! Nem kell többé a számítógép hátuljánál kotorászni, csak csatlakoztass egy USB kábelt a számítógéphez és a ZED-hez, állítsd be az útválasztást a keverőn és a számítógépen és már kész is! Minőségi audió átvitel a keverő és a PC vagy Mac között. A keverő három kapcsolója rugalmas konfigurálási lehetőséget biztosít felvételhez, lejátszáshoz, vagy a számítógép külső effektként való használatához.

Technikai tipp:

a Zed keverőket USB-s audiointerfészként használva bele ütközhetünk abba a problémába, hogy a csomag nemtartalmaz ASIO illesztő drivert. Aki élő vagy home stúdió szituá­ cióbanalacsony látencia mellett szeretné használni a keverőt hiányolhatja ezt. Létezikegy ingyenes megoldás, amely bárki által letölthető. Egy független németprogramozó által készített Univerzális ASIO illesztő szoftver. A driverprogram letölthető innen: www. asio4all. com

Felépítés

Ebben a kategóriában a legtöbb keverő ún. „ egynyákos kivitelű, azaz egy nagyméretű nyomtatott áramkört tartalmaz, melyre az összes potméter és kapcsoló fel van szerelve a megfelelő szögben. A ZED-12FX ezzel ellentétben csatornánként különálló, függőleges síkú áramköri paneleket tartalmaz, melyeknek minden egyes potmétere fémcsavarral van rögzítve a frontpanelhez – ezáltal a ZED felépítése lényegesen masszívabb, mint számos kategóriatársáé. Mindezeken túl a ZED-FX pultok 100mm-es féderekkel van felszerelve, ami rendkívül pontossá és kényelmessé teszi a munkát.

SONAR LE - ingyen!

Szövetkeztünk a Cakewalk szoftvercéggel, hogy SONAR LE stúdiószoftverüket mellékelhessük a ZED keverőkhöz. A két eszköz –szoftver és hardver – tökéletes munkaállomást alkot együtt, mely számos feladatra alkalmazható: sztereó felvételhez, sávok külön-külön feljátszáshoz vagy a SONAR LE effekt plugin-jeinek beinzertálásához.



További tulajdonságok:


 • Inzertpontok

 • Mélyvágó szűrő

 • Sztereókép szabályzás minden csatornán

 • 3-sávos EQ félparametrikus középpel

 • 4 AUX küldő (2 pre, 2 post)

 • Globális 48V fantomtáp

 • 3 duál sztereó csatorna 2-sávos EQ-val

 • Jel/túlvezérlés jelzés minden csatornán

 • Konfigurálható USB sztereó audió bemenet/kimenet

 • Jól átlátható és egyszerűen használható kezelőfelület – minden csatlakozás a fedlapon

 • Cakewalk SONAR LE szoftver mellékelve a keverőhöz

 • Csatorna némítókapcsolók

 • Sztereó visszatérő

 • 2-sávos visszatérő

 • Újszerű monitorozási funkciók

 • 6.3 és 3.5mm-es fejhallgató kimenetek

 • Sztereó felvételi kimenet

 • Alternatív sztereó kimenet

 • XLR főkimenetek

 • 12-szegmenses kivezérlésmérők

 • Főszabályzók az Aux1& 2 segédbuszokon



Így is ismerheti: ZED 12 FX, ZED 12FX, ZED12 FX
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^